ce saltele recomanda doctorii

Ce saltele recomanda doctorii

Nu sunt doctor, dar am interactionat de-a lungul timpului cu clienti cu tot felul de probleme care cautau saltele dupa anumite recomandari date de doctori. La care aduagam experienta mea in domeniul saltelelor, vanzand saltele de peste 10 ani, consider ca pot sa imi exprim un punct de vedere pertinent pe acest subiect.

Doctorii, cat si majoritatea producatorilor de saltele, recomanda saltelele care ofera un grad ridicat de confort pentru utilizator. Dar acest confort cum se calculeaza, pe baza a caror factori putem spune ca beneficiem de un confort ridicat sau confort scazut?

Doctorii recomanda saltele ortopedice care sa vina cu un grad ridicat de confort, in functie problema fiecarui utilizator, dar si in functie de pozitia de dormit, alergii si alte afectiuni specifice fiecarui individ.

Prin intermediul acestui articol imi propun sa va ofer informatii cu privire la ce saltele recomanda medicii, mentionand factorii principali de decizie si cum alegerea unei saltele confortabile poate diferi de la o persoana la alta.

Ce saltele recomanda doctorii in functie de afectiuni

Dureri de spate

Pentru cei care au dureri de spate, doctorii recomanda saltele ortopedice realizate atat din arcuri individuale, cat si dintr-un strat superior din spuma cu memorie. Ideea din spatele acestei recomandari o reprezinta mentinerea coloanei vertebrale in pozitia potrvita, fara presiune pe baza inferioara sau pe umeri.

Din acest punct de vedere, doctorii recomanda saltele cu fermitate medie spre tare pentru a ne tine coloana dreapta. Insa acest aspect al fermitatii trebuie calculat si direct proportional cu greutatea persoanei.

Cele mai bune saltele recomandate de medici pentru persoanele cu dureri de spate sunt urmatoarele: Bio Bumbac AIR Memory pentru cei cu greutate corporala mare si iMemory pentru cei cu greutate corporala normala, dar care au un buget mai mare.

Hernie de disc

Ca si in cazul durerilor de spate, cei care sufera de hernie de disc trebuie sa opteze pentru saltele de fermitate medie spre mare. Acestea ar trebui sa aiba si un strat superior de spuma cu memorie pentru o buna distribuire a greutatii corporale.

Se recomanda aceleasi saltele ca la punctul anterior, adica Bio Bumbac AIR Memory pentru cei cu greutate corporala mare si iMemory pentru cei cu greutate corporala normala.

Astmul bronsic

Persoanele care sufera de astm sunt foarte sensibile la praf si chiar la o serie de materiale naturale din care sunt facute perdelele, pernele si chiar si saltelele. Doctorii recomanda ca persoanele care sufera de astm bronsic sa foloseasca saltele realizate din materiale sintetice. Adica saltele realizate din spuma, poliester etc.

La fel si cearceafurile, pilota si pernele trebuie sa fie tot din materiale sintetice. Medicii indruma persoanele cu astm sa NU cumpere saltele care au in compozitie lana, puf de gasca sau alte materiale asemanatoare.

Astfel, saltele bune pentru persoanele cu astm ar fi acest model sau acest model, modele realizate in totalitate din spuma si materiale sintetice.

Alergii

Persoanele alergice la anumiti factori chimici sau biologici trebuie sa priveasca mult mai atent procesul de cumparare al unei saltele. Cele mai bune saltele pentru persoanele cu diferite alergii sunt saltelele realizate din latex natural.

Doctorii recomanda saltelele din latex natural pentru persoanele alergice fiindca acestea nu tin praful, umezeala si nici alergenii. Cu toate acestea, in functie de tipul de alergie de care sufera o persoana se alege si salteaua. Adica: Daca persoana este alergica la diferite tipuri de metale, nu se va alege o saltea cu arcuri sau cu insertii de ioni de Argint. Daca persoana este alergica la scame de animale, par, puf, pene, nu se va alege o saltea care sa aiba in compozitie astfel de elemente.

Saltele bune tratate pentru alergeni sunt atat cele din prima pagina de pe site-ul nostru, cat si acest model sau acest model. Aceste doua modele fiind realizate dintr-un strat de latex naturalpe partea superiora, in in partea inferioara din spuma poliuretanica.

Ce saltele recomanda medicii in functie de pozitia de dormit

Daca utilizatorul doarme preponderent pe spate, atunci doctorii recomanda o saltea cu fermitate medie – tare. Daca doarme mai mult pe o parte sau pe burta, atunci doctorii recomanda saltele cu fermitate moale spre medie.

Dar trebuie sa stiti ca fermitatea unei saltele nu este data doar de specificatiile producatorului. O saltea poate sa fie de fermitate medie pentru mine, care am 83 kg, dar sa fie de fermitate moale pentru cineva care are 110 kg. Astfel, daca stiti ca aveti o greutate corporala peste limita si cautati o saltea cu fermitate Medie – Mare, atunci trebuie sa cumparati o saltea cu fermitate Mare sau Foarte Mare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *