nivel fermitate saltea

Cat de mult conteaza fermitatea la o saltea?

Din punctul meu de vedere, fermitatea ar trebui sa fie factorul decisiv in alegerea unei saltele, deoarece duritatea acesteia duce la confortul resimtit de utilizator.

Ce inseamna fermitate la o saltea?

Fermitatea se refera la duritatea saltelei. O saltea ferma este tare, o saltea mai putin ferma este moale.

Cum se masoara fermitatea unei saltele?

Fermitatea este descrisa de multi comercianti cu o nota de la 1 la 5. Cifra 1 facand referire la o saltea moale, in timp ce cifra 5 face referire la o saltea foarte tare.

Cu toate acestea, fermitatea tine foarte mult si de greutatea corporala a utilitazorilor. Adica o saltea de fermitate medie pentru o persoana de 90kg poate fi simtita ca o saltea foarte tare de catre o persoana cu o greutate de 55 kilograme.

De ce este important sa alegem o saltea cu fermitate potrivita?

Deoarece o saltea prea moale ne va tine coloana vertebrala intr-o pozitie necorespunzatoare si ne vom trezi cu dureri de spate, iar o saltea prea tare nu ne permite o distribuire uniforma a greutatii corpului pe aceasta, lucru care duce tot la dureri de spate sau amorteli ale membrelor.

fermitatea saltelei

Cum alegem salteaua cu fermitatea ideala?

De exemplu, daca eu am 80 kilograme, atunci ar trebui sa ma orientez catre o saltea cu fermitate medie – ridicata. Aceasta ar fi buna si pentru sotie, care are o greutate oarecum apropiata. Daca eu as avea 60 kilograme iar sotia 50 kilograme, ar trebui sa ma orientez catre o saltea cu fermitate mica spre medie. Cu alte cuvinte, cu cat avem o greutate corporala mai mare, cu atat ar trebui sa ne orientam catre saltele cu fermitate mai ridicata.

Dar exista si cazuri iesite din tipar, cum ar fi urmatorul: sotul are 110 kilograme iar sotia 50kg. Atunci o saltea moale pentru sot ar fi foarte tare pentru sotie. 🙂 Pentru astfel de cazuri exista saltelele cu doua nuclee despre care am sa vorbesc intr-un articol viitor.

Fermitatea saltelei se mai alege si in functie de pozitia preferata de dormit. Daca obisnuiti sa dormiti pe o parte, atunci este de preferat o saltea cu o fermitate mai mica, mai moale. Altfel, o salea tare ne va creea un disconfort ridicat.

Apare totusi o problema. Saltele de slaba calitate nu prea isi respecta descrierile comerciale. Adica veti gasi pe tot felul de site-uri saltele ieftine care au in descriere o fermitate ridicata insa, in realitate sunt niste saltele din burete moale care nu prea se incadreaza in descrierea mentionata pe website. Pentru a evita astfel de probleme ar trebui sa va orientati catre saltele bune de la producatori buni, precum cele ce se regasesc prin paginile site-ului nostru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *