saltea ortopedica

Ce inseamna saltea ortopedica?

O saltea ortopedica are rolul de a ne mentine corpul in pozitia corespunzatoare atunci cand o folosim. Astfel vom putea evita durerile de spate, de articulatii sau disconfortul general. Folosind o saltea ortopedica greutatea va fi distribuita uniform pe aceasta, neexistand puncte cu presiune prea mare sau prea mica.

In termeni tehnici, o saltea ortopedica este o saltea mai ferma care sustine in mod corespunzator coloana vertebrala in pozitia ideala. Prevenind astfel deformarea coloanei sau a oaselor atunci cand folosim salteaua pe termen lung.

Cum putem face diferenta dintre o saltea ortopedica si o saltea normala?

In ziua de azi, orice saltea premium este de fapt si o saltea oropedica. In special produsele listate la noi pe site sunt 100% saltele ortopedice, fiindca le mentionam pe cele mai bune dintre ele.

Termenul de „saltea ortopedica” a luat nastere la inceputul anilor ’50 in vederea sprijinirii afectiunilor de spate la copii cu probleme, fiind astfel inventate saltele ceva mai tari si implicit saltele care iti mentin coloana vertebrala dreapta. Saltelele ortopedice au prins foarte bine la public in acea perioada si astfel din ce in ce mai multi producatori au introdus in descrierea produselor proprii si termenul „ortopedic”.

Saltelele ortopedice se remarca prin faptul ca:

  • Sunt mai ferme;
  • Vor sustine coloana vertrebrala in pozitia corecta – raportat la greutatea feicarui utilizator;
  • Nu se supraincalzesc, permitand o buna circulatie a aerului prin interiorul saltelei;
  • Sunt realizate din materiale de calitate rezistente in timp;
  • Ne ofera un confort ridicat.

Cele mai bune saltele ortopedice le gasiti listate in prima pagina a site-ului meu, unde veti gasi si o descriere cu beneficiile fiecareia, implicit pretul de achizitie.

Cat rezista o saltea ortopedica?

Cele mai bune saltele rezista si 15 ani de zile fara a fie nevoie sa le schimbi. Cu toate acestea, se recomanda ca la 10-15 ani sa schimbi salteaua fiindca desi nu iti dai seama s-ar putea sa isi fi pierdut din proprietati.

O saltea ca aceasta sau ca aceasta, care vin cu o garantie de 10 ani sau de 15 ani promite o calitate exceptionala a materialelor si o rezistenta indelungata in timp, fiindca altfel nu ar oferi producatorul acea garantie extrem de lunga.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *