saltea din spuma cu memorie

Ce înseamnă saltea cu memorie?

Dacă ești în căutarea unei saltele, atunci cu siguranță ți s-a sugerat sau ai auzit de termenul „saltea cu memorie”. În cele ce urmează voi încerca să explic pe înțelesul tuturor ce înseamnă saltea cu memorie și cu ce avantaje vine. Acestea mai sunt cunoscute și ca saltele cu „memory foam”.

O saltea cu memorie are în componență spumă cu memorie. Spuma cu memorie este o spumă cu elasticitate ridicată care se comprimă lent și se decomprimă și mai lent. Ca idee, după ce te ridici din pat durează câteva secunde până salteaua revine la forma ei perfect dreaptă. Pentru a fi confortabil, stratul unei saltele cu spumă cu memorie trebuie să fie cuprins între 4 și 7 cm. Un strat de doar 2 cm de spumă cu memorie nu va fi eficient, iar un strat de peste 7 cm ne va da senzația de scufundare în saltea.

Ce alte materiale mai conține o saltea cu spumă cu memorie?

Saltelele realizate din spumă cu memorie nu sunt făcute integral din acest material. Acestea pot avea mai multe straturi de spumă de diferite densități și chiar și arcuri din spumă sau arcuri metalice. Pot avea tot felul de inserții de materiale naturale precum latexul, bambusul sau bumbacul sau pot fi realizate doar din materiale artificiale. Totul ține de producător și de tipul saltelei alese.

Pe prima pagină a site-ului nostru găsiți cele mai bune saltele care au în componență și spumă cu memorie.

Avantaje:

  • Saltelele realizate din spumă cu memorie sunt cu adevărat confortabile;
  • Ne permit să ne ridicăm din pat sau să ne mișcăm fără să se miște salteaua cu totul, deranjând partenerul;
  • Nu scârțâie, nu face zgomote;
  • Aceste saltele sunt recomandate celor cu dureri de spate sau de articulații;
  • Saltelele din spumă cu memorie sunt rezistente și vin cu garanție de la 5 la 10 ani;
  • Sunt călduroase pe timp de iarnă, dar sunt și aerisite corespunzător;
  • Vine asamblată în cutie sau rolă – ocupă puțin spațiu la transport.

Dezavantaje:

  • Prețul este mai mare în comparație cu o saltea cu plasă de arcuri și burete;
  • Dacă producătorul nu a folosit materiale de calitate, atunci este posibil să te scufunzi în saltea și să creeze un disconfort.

Sunt bune saltelele din spumă cu memorie sau mai bine ne orientăm către altceva?

Da, saltelele realizate din spumă cu memorie sunt foarte bune. Sunt confortabile, sunt bine aerisite și merită cumpărate dacă punem preț pe confortul nostru. Important este să alegem o saltea bună de la un producător bun, căci există saltele realizate din spumă cu memorie și la prețuri de sub 1000 Lei, dar garantez că acestea nu au nicidecum calitatea dorită. Și astfel ajungem la următoarea întrebare.

Cât ar trebui să plătim pentru o saltea din spumă cu memorie bună?

Cu un buget de 1900 – 2500 Lei găsim o saltea bună din spumă cu memorie, cum ar fi aceasta sau aceasta. Dacă dorim o variantă cu adevărat premium precum aceasta, atunci ar trebui să scoatem din buzunar 3200 – 4000 Lei pentru o saltea de 160×200 cm.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *